Huishoudentoeslag niet ten koste van alleenverdieners en lage inkomens

Carola-Schouten-2012 - Foto Anne Paul Roukema19-06-2013 09:48 19-06-2013 09:48

De ChristenUnie steunt de voorstellen van de Commissie-Van Dijkhuizen om arbeid goedkoper te maken en het toeslagenstelsel fraudebestendiger te maken. De ChristenUnie is echter kritisch over de voorstellen voor een huishoudentoeslag, waarbij de bestaande toeslagen worden gebundeld. Uit de berekeningen in het rapport van de Commissie-Van Dijkhuizen blijkt namelijk dat met name alleenverdieners en lage inkomens er hierdoor in inkomen op achteruit gaan.

Tweede Kamerlid Carola Schouten: ,,Wij willen ervoor waken dat hierdoor vooral gezinnen getroffen worden. Ik pleit ervoor dat bij belastingheffing en toekenning van toeslagen rekening wordt gehouden met de gezinssituatie, de gezinsomvang en de feitelijke draagkracht per huishouden.”

Giftenaftrek
Daarnaast blijft de ChristenUnie kritisch op het voorstel de giftenaftrek af te schaffen. Schouten: ,,Zeker nu de overheid fors aan het bezuinigen is, is het meer dan ooit belangrijk het geefgedrag van burgers te stimuleren. Als de giftenaftrek geschrapt wordt, zal dat niet zonder gevolgen blijven.“

Labels
Carola Schouten
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Huishoudentoeslag niet ten koste van alleenverdieners en lage inkomens'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > juni

Geen berichten gevonden