"Geen verplichte APK-keuring voor motoren en caravans"

zijaanzicht vlaggen tour01-07-2013 18:19 01-07-2013 18:19

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) wil niet dat de EU Nederland verplicht APK-keuringen in te voeren voor motoren en caravans. Op dit moment mogen landen dat zelf bepalen en wat de Europarlementariër betreft blijft dat zo: ,,Er zijn al regels waar motoren en caravans aan moeten voldoen. Dan gaat het om zaken als banden, verlichting, lading en remmen. Die regels moeten voldoende worden gecontroleerd zoals Nederland al doet. Dus is het niet nodig dat de EU een APK-keuring voor caravans en motoren verplicht stelt.”


Volgens Van Dalen, vicevoorzitter van de Transportcommissie van het Europees Parlement, heeft de Europese Commissie ook niet aangetoond dat de invoering van zo’n keuring tot meer verkeersveiligheid leidt. Van Dalen: ,,Met veiligere infrastructuur en verantwoord rijgedrag verbetert de verkeersveiligheid in Europa wel. Laten we ons daarop richten in plaats van een onnodige verplichte keuring in te voeren die consumenten ook nog eens handenvol geld kost!”

Dinsdag stemming voltallig Europees Parlement

Bij de stemming in de Transportcommissie van het Europees Parlement werd de verplichte APK-keuring van motoren verworpen, terwijl de verplichte keuring van caravans overeind bleef. Tijdens de plenaire stemming in het Europees Parlement proberen socialisten en liberalen motoren weer tot een APK-keuring te verplichten. De fractie van de ChristenUnie stelt voor de verplichte keuring van caravans af te schaffen. Van Dalen over de stemming: ,,Hopelijk zegeviert het gezonde verstand.” 


Labels
Eurofractie
Transport

« Terug

Reacties op '"Geen verplichte APK-keuring voor motoren en caravans"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > juli

Geen berichten gevonden