Schriftelijke stemverklaring over rapport over situatie Hongarije

zijaanzicht vlaggen tourwoensdag 03 juli 2013 10:45

Op woensdag 3 juli heb ik de volgende schriftelijke stemverklaring afgegeven over het rapport Tavares (A7-0229/2013) inzake Hongarije:

"Ik onthoud me van stemming bij dit rapport. Enerzijds is voor mij duidelijk dat Hongarije te ver is gegaan waar het de beperking betreft van de bevoegdheden van de rechtelijke macht, de centrale bank en het toezicht op de media. Daardoor zijn de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en die bank in het geding gekomen, en is bezorgdheid over de pluriformiteit van de media zeker op z´n plaats.

Anderzijds is het rapport een onsamenhangend samenraapsel geworden van talloze meningen en opvattingen. De discussie is totaal gepolariseerd. Maar vooral: de koers die het rapport nu inslaat is té eenzijdig. Er ontstaat in zekere zin een kruistocht tegen de autonome lidstaat Hongarije. En wie weet, gebeurt dat morgen ook met andere lidstaten. Hierin slaat Europa door en gaat het op de stoel van een morele rechter zitten. Een stoel die Europa in deze omvang en intensiteit niet toekomt."

Labels
Buitenlands beleid
Eurofractie

« Terug

Reacties op 'Schriftelijke stemverklaring over rapport over situatie Hongarije'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > juli

Geen berichten gevonden