Kamermeerderheid voor behoud subsidie godsdienstonderwijs

Joel Voordewind - Foto Ruben Timmandonderdag 04 juli 2013 13:42

Staatssecretaris Dekker moet streven budget vrij te houden voor godsdienst- en levensbeschouwelijk vormingsonderwijs. Een motie van Kamerlid Joël Voordewind wordt gesteund door een Kamermeerderheid. Voordewind is blij dat de deur voor subsidiering van godsdienstige en humanistische vorming open blijft. Voordewind: ,,Als het kabinetsplan om de subsidie van godsdienstonderwijs en levensbeschouwelijke vormingsonderwijs in te trekken was doorgegaan zou tienduizenden kinderen de mogelijkheid onthouden worden om godsdienstonderwijs te volgen op openbare scholen. Terwijl ze hier wel recht op hebben.”

In artikel 50 en 51 van de Wet Primair Onderwijs staat dat ouders recht hebben op ‘godsdienstonderwijs of levensbeschouwelijk vormingsonderwijs’. ,,Dat recht zou zwaar onder druk komen te staan als de subsidie wegvalt, omdat openbare scholen vaak niet zelfstandig levensbeschouwelijk onderwijs geven”,  zegt Voordewind.

Vanuit de samenleving kwam breed verzet tegen de voorgenomen stopzetting van de subsidie. Een petitie voor het behoud van godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs (GVO en HVO) op openbare basisscholen haalde bijna 30.000 handtekeningen op.

Labels
Joël Voordewind
Onderwijs
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Kamermeerderheid voor behoud subsidie godsdienstonderwijs'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > juli

Geen berichten gevonden