Ben Visser voorgedragen als burgemeester van Scherpenzeel

Ben-Visser-Urkdinsdag 16 juli 2013 11:31

De Urker Ben Visser is voorgedragen als burgemeester van Scherpenzeel. Met zijn 31 jaar is na de geplande installatie op 26 september de jongste burgemeester van Nederland. Visser kwam in 2007 in de Urkse gemeenteraad voor de ChristenUnie. Sinds 2010 is hij daar wethouder en loco-burgemeester. De Scherpenzeelse gemeenteraad ziet in de Urker een 'energieke, daadkrachtige en oplossingsgerichte bestuurder die de beschikking heeft over een goede dosis humor'.

"De keuze voor de heer Visser als burgemeester van Scherpenzeel is, behalve kiezen voor daadkracht, kiezen voor dynamiek en vernieuwing. Daarnaast wordt de heer Visser omschreven als een hartelijk en zeer toegankelijk persoon", schrijft de gemeente.

"Scherpenzeel is een prachtige gemeente", zegt Visser zelf. "Het is een hele eer om daar het burgemeestersambt te mogen vervullen. Het is een mooie groene gemeente, een sfeervol dorp met een gemoedelijke gemeeschap en een christelijk karakter. De grootste uitdaging die ik nu zie is het op een goede manier overeind houden van de dienstverlening aan de burgers op de schaal van Scherpenzeel (9400 inwoners)."

De Urkse wethouder is van plan om naar Scherpenzeel te verhuizen nadat hij geïnstalleerd is. Het goede dat hij hoopt mee te nemen van Urk? "Saamhorigheid is kenmerkend voor de gemeenschap van Urk. Die is ook in Scherpenzeel te vinden. Ik hoop een verbindende rol te mogen vervullen."

Jongste
Visser wordt de nieuwe jongste burgemeester van Nederland. Op dit moment is Pieter Verhoeve (ook 31, maar drie maanden ouder), burgemeester van Oudewater de drager van de Rode lantaarn, de 'wisseltrofee' voor de jongste burgemeester. Het is inmiddels traditie dat de 'scheidend' jongste burgemeester bij de installatievergadering van zijn opvolger de Rode lantaarn overdraagt en een opdracht voor de nieuwe burgemeester formuleert. Verhoeve heeft via Twitter al aangekondigd dat hij de Rode Lantaarn graag naar Scherpenzeel brengt. Op Twitter meldt Verhoeve:


Het Reformatorisch Dagblad vroeg Visser of hij niet 'te jong' is. "Dat gaat vanzelf over. Het is heel jong, maar gezien mijn achtergrond, denk ik, in alle bescheidenheid niet te jong. Ik heb tien jaar ervaring in het lokale bestuur."

Felicitaties
Uit allerlei hoeken komen de felicitaties naar de voorgedragen burgemeester toe. Ook via Twitter natuurlijk:

Labels
In het land
Partij

« Terug

Reacties op 'Ben Visser voorgedragen als burgemeester van Scherpenzeel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > juli

Geen berichten gevonden