'Vaccinatiedwang is democratische luiheid'

Gert-Jan-Segers-met-kidsdonderdag 18 juli 2013 12:09

De meerderheid dreigt in Nederland over minderheden heen te walsen. Dat blijkt nu ook met de discussie over gelovige ouders die hun kinderen niet willen inenten en vaccinatiedwang, stelt Gert-Jan Segers donderdag in de Volkskrant. "Ik schrik van de woede die over ouders heen komt die hun kinderen niet hebben laten vaccineren."

Segers: "Het gaat me erom dat de lakmoesproef van een cultuur is hoe je met minderheden omgaat. En dan vooral de kleinste. Uit gemakzucht, uit democratische luiheid wordt er gedacht: we gaan jullie eens even mores leren, wij weten het best wat goed leven is. In een echt hoogstaande cultuur is er ruimte voor verschillen en gaat men dus niet over tot vaccinatiedwang. De meerderheid verheft zijn wil niet tot wet, ook al kan dat wel."

Bijbelse gronden

Het kamerlid aarzelt zelf niet om zijn kinderen te vaccineren. "Mijn vader, afkomstig uit een bollenboerenfamilie, zei al in de jaren zeventig: 'De bollen worden tegen van alles ingeënt. Waarom zouden we beter voor de bollen dan voor onze kinderen zorgen?' Bij de ChristenUnie speelt het niet. Zelfs van de SGP'ers laat 60 procent zijn kinderen vaccineren."

Volgens Segers heeft Mark Rutte - zelf gelovig - er geen kwaad aan gedaan door te zeggen dat God er ook voor heeft gezorgd dat er vaccins zijn. "Dat kan mensen aan het denken zetten. En het klopt. Er zijn goede bijbelse gronden om juist wel te vaccineren. Er is geen tegenstelling tussen vertrouwen op God en zelf verantwoordelijkheid nemen. Ook een vaccin kun je in dankbaarheid uit Gods hand aanvaarden."


(Foto: Iwan Beijes, www.sxc.hu)
Labels
Gert-Jan Segers
In de media
Zorg, Welzijn & Sport

« Terug

Reacties op ''Vaccinatiedwang is democratische luiheid''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > juli

Geen berichten gevonden