ChristenUnie wil opvang Syrische vluchtelingen bij familie in Nederland

20121516-Libanon-Syrie-reis05-09-2013 17:36 05-09-2013 17:36

Kamerlid Joël Voordewind reageert verheugd nu een Kamermeerderheid om lijkt te zijn om Syrische vluchtelingen ook in Nederland op te vangen. Voordewind stelde dit in de zomer al voor aan minister Timmermans. Aanstaande donderdag zal hij tijdens een debat met Timmermans voorstellen doen om de opvang in Nederland mogelijk te maken. Voordewind: ,,Allereerst is belangrijk dat er genoeg hulp en opvang in Syrië zelf en de buurlanden is. Maar Nederland kan meer doen dan alleen deze hulp steunen. Veel Syrische vluchtelingen die nu onder een plastic zeil moeten slapen hebben familie in Europa. We kunnen deze groep tegen zeer geringe kosten laten opvangen bij hun familie in Nederland. De minister moet dit met spoed mogelijk maken.”

Terwijl de hele wereld zich bezig houd met de vraag of er moet worden ingegrepen zijn er berichten dat er inmiddels meer dan twee miljoen Syriërs zijn gevlucht voor het geweld in hun land, onder hen meer dan één miljoen kinderen. Zweden al aangegeven dat vluchtelingen uit Syrië een permanente verblijfsvergunning krijgen. Er zijn nu al 8000 Syriërs opgevangen in het dat land. Het Nederlandse kabinet blijft echter vasthouden aan de maximale opname van 250 vluchtelingen uit Syrië.
Voordewind: ,,In de zomer heeft de ChristenUnie al aangegeven dat Nederland meer Syriërs moet opvangen. Hier wilde het kabinet toen niet mee akkoord gaan. Nu de PvdA hetzelfde aangeeft en ook minister Timmermans zich er voor wil inspannen, is de kans groot dat er meer Syriërs naar Nederland kunnen.”

 

Labels
Joël Voordewind
Syrië
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil opvang Syrische vluchtelingen bij familie in Nederland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > september

Geen berichten gevonden