ChristenUnie wil opheldering over angstcultuur Nationale Politie

politie-rugdonderdag 26 september 2013 21:35

De ChristenUnie wil dat minister Opstelten snel opheldering geeft over de vermeende angstcultuur binnen de Nationale Politie. Kamerlid Gert-Jan Segers heeft Kamervragen gesteld nadat naar buiten kwam dat het aantal disciplinaire onderzoeken binnen de Nationale Politie in de afgelopen maanden is toegenomen. Segers: “Ik vind het signaal van de vakbonden zorgelijk. We zitten midden in een reorganisatie van de politie. Die is al complex genoeg. Een goede verstandhouding tussen het personeel op de werkvloer en de leiding is dan onontbeerlijk. Ik roep de minister op dit signaal serieus te nemen en snel in gesprek te gaan met de vakbonden.”

Vragen van het lid Segers (ChristenUnie) aan de minister van Veiligheid en Justitie over de vermeende angstcultuur binnen de Nationale Politie.

  1. Kent u het bericht “Politiebonden: werkgever ga aan de slag met een veilige werkplek”? (http://www.acp.nl/de-acp/actueel/nieuws/single-item/artikel/2013/09/25/politiebonden-werkgever-ga-aan-de-slag-met-een-veilige-werkplek/)
  2. Klopt het dat het aantal disciplinaire onderzoeken binnen de Nationale Politie de afgelopen maanden is toegenomen? Kunt u aangeven hoeveel van dergelijke onderzoeken zijn ingesteld in 2012 en hoeveel er tot op heden zijn ingesteld in 2013?
  3. Herkent u zich in het beeld dat leden van vakbonden vaker te horen krijgen dat ze over knelpunten geen contact mogen opnemen met de vakbonden en medezeggenschap?
  4. Bent u bereid op korte termijn in overleg te gaan met de vakbonden en de korpschef over de volgens de vakbonden ontstane angstcultuur binnen de Nationale Politie en veronderstelde misstanden die volgens de vakbonden tot op het hoogste niveau bekend zijn te onderzoeken?
Labels
Gert-Jan Segers
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil opheldering over angstcultuur Nationale Politie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > september

Geen berichten gevonden