Joël Voordewind over vluchtelingen bij Nederland Zingt

Joel-bij-NLZingt02-12-2013 11:36 02-12-2013 11:36

Ds. Arie van der Veer spreekt met ChristenUnie-kamerlid Joël Voordewind. Ze ontmoeten elkaar in het zogenaamde 'vluchtkantoor': een gekraakt kantoorpand in Amsterdam waar 200 uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak hadden. De asielzoekers zijn dit weekend ingegaan om het aanbod van de gemeente om tijdelijk in een huis van bewaring aan de Havenstraat intrek te nemen. Bekijk de uitzending hier.

Ds. Arie van der Veer en Joël Voordewind ontmoeten elkaar in het zogenaamde 'Vluchtkantoor': een gekraakt kantoorpand waar 200 uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak hebben gevonden. Deze mensen belanden tussen wal en schip, omdat ze niet in Nederland mogen blijven, maar ook niet terug kunnen naar hun eigen land. Voordewind leidt Van der Veer rond in het vluchtkantoor, samen met Osman uit Somalië en Thomas uit Soedan.

Zorg voor kwetsbaren drijft Joël, zeker als het gaat om vervolgde christenen. Als politicus stelt hij keer op keer de mensenrechten aan de orde. Op verschillende locaties in zijn woonplaats Amsterdam vertelt Joël over de achtergrond van deze roeping: zijn jeugd in de Bijlmermeer, waar zijn ouders al daklozen en verslaafden thuis opvingen, zijn werk voor Jeugd met een Opdracht in Brazilië en zijn tijd als hulpverlener in Irak.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Grote of St. Nicolaaskerk in Monnickendam.

Oplossing
Voor de asielzoekers daar lijkt juist zaterdag 30 november een oplossing te zijn gevonden.
Lees hier meer

Labels
Amsterdam
In de media
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Joël Voordewind over vluchtelingen bij Nederland Zingt'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > december

Geen berichten gevonden