“Maak plan van aanpak vechtscheidingen”

2012-Joël-Voordewind-AP-Roukema-333225-11-2013 13:12 25-11-2013 13:12

Kinderen komen in dramatische situaties terecht wanneer hun ouders’ scheiding uitloopt op een vechtscheiding. Dit kan niet volgens de ChristenUnie. Het kind moet in een rustige stabiele omgeving kunnen op groeien. Daarom stelde Tweede Kamerlid Joël Voordewind dit onderwerp aan de kaak tijdens het debat over de Jeugdzorg op 25 november.

Eerder had staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie al toegezegd een onderzoek naar de gevolgen en cijfers van vechtscheidingen in te stellen. In navolging op deze toezegging vroeg Voordewind of naar aanleiding van dit onderzoek een beleidsagenda kan worden gemaakt. “Kan de staatssecretaris een plan van aanpak of een beleidsactiviteitenplan toevoegen aan de cijfers die hij naar de Kamer zal sturen?”

Volgens Teeven kan er meer worden gedaan aan de schrijnende situaties waarin kinderen terechtkomen. “Daarom moet je niet alleen de cijfers sturen, maar ook kijken wat je er inhoudelijk aan kunt verbeteren,” aldus de staatssecretaris, waarmee hij het verzoek van het ChristenUnie Tweede Kamerlid omarmde.

Het rapport en plan van aanpak worden in het voorjaar van 2014 verwacht.

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer
Zorg, Welzijn & Sport

« Terug

Nieuwsarchief > 2013 > november

Geen berichten gevonden