ChristenUnie stelt vragen over gasproductie Groningen

Carla Dik - Foto: Anne Paul Roukema / ChristenUnie02-01-2014 13:16 02-01-2014 13:16

Kamerlid Carla Dik-Faber wil van minister Kamp weten hoe het kan dat de gasproductie in Groningen in 2013 meer is dan afgesproken. Ze heeft hierover vragen gesteld. Dik-Faber: ,,Meer gasproductie betekent meer kans op zwaardere aardbevingen. En we houden minder gas over als back-up in de periode van energietransitie."

Schriftelijke vragen van het lid Dik-Faber (ChristenUnie) aan de minister van Economische Zaken over de gaswinning in Groningen.

1. Kent de minister het bericht 'gasproductie ruim boven afspraak'? (NOS 2 februari 2014)

2. Hoe beoordeelt de minister het productievolume van 54 tot 55 miljard kuub in 2013 in relatie tot het productieplafond van gemiddeld 42,5 miljard kuub per jaar dat in januari 2011 door de minister van EZ werd vastgesteld?

3. Hoe beoordeelt de minister deze productieomvang in het licht van het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen uit 2013 om de productie te verminderen vanwege te verwachten zwaardere bevingen in het gebied?

4. Hoe beoordeelt de minister de volumegroei in het licht van de noodzakelijke energietransitie? Deelt de minister het standpunt van de ChristenUnie dat het snel leeghalen van het Groninger gasveld op gespannen voet staat met de inzet van gas als back-up in de periode van energietransitie? Zo nee, waarom niet?

5. Kan de minister aangeven waarom de exportcijfers geheim zijn? Is de minister bereid deze gegevens openbaar te maken? Zo nee, waarom niet?

6. Wil de minister deze vragen beantwoorden voor het debat over het volume van de gasproductie?

Labels
Carla Dik
Energie
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie stelt vragen over gasproductie Groningen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > januari

Geen berichten gevonden