Tweede Kamerlid Dik-Faber bezoekt Nieuw-Weerdinge

Carla geitenboerderijwoensdag 08 januari 2014 15:35

Christenunie Kamerlid Carla Dik-Faber heeft dinsdagochtend een werkbezoek afgelegd bij geitenhouder Kesteloo in Nieuw-Weerdinge. Aanleiding voor het bezoek was de discussie rond het onthoornen van geiten in de melkveehouderij.

Aan de hand van voorbeelden liet Kesteloo zien dat het dierenwelzijn in de melkveehouderij gebaat is bij het pijnloos onthoornen op jonge leeftijd. "Geiten hebben, net als mensen, elk een eigen karakter. Dragen ze horens, dan geeft dat onderlinge intimidatie " aldus Kesteloo.

Het Tweede Kamerlid maakte van de gelegenheid gebruik om zich uitgebreid te laten voorlichten over de geitenhouderij. Ook onderwerpen als gebruik van antibiotica, Q-koorts, afzet van vlees en distributie van mest kwamen aan de orde. "Een leerzaam werkbezoek" volgens Dik-Faber, die zich als persoonlijke missie verdiept in het rechtvaardiger verdelen van winst in de productieketen.

Voor Carla Dik-Faber was het niet de eerste kennismaking met de gemeente Emmen. Ze was hier al eerder om zich te laten informeren over de discussie en besluitvorming rond windmolens, waarvoor ze zich in Den Haag inzet.

Labels
Carla Dik
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Tweede Kamerlid Dik-Faber bezoekt Nieuw-Weerdinge'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > januari