Kamermeerderheid voor visie toekomst industrie Noord-Nederland

Carola Schouten - Foto: Anne Paul Roukema / ChristenUniedonderdag 23 januari 2014 16:30

In de Tweede Kamer is vandaag een motie van ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten aangenomen waarin het kabinet wordt opgedragen een visie op de toekomst van de industrie in Noord-Nederland te ontwikkelen. Schouten: ,,Het is hard nodig om als Rijk beleid te ontwikkelen om de werkgelegenheid aan te jagen in het noorden. We moeten alles op alles zetten om werkgelegenheid te behouden en de economie te versterken.”

De werkloosheid in onder meer de noordelijke provincies is fors gestegen in 2013 en de industrie in de regio staat onder zware druk. Dit heeft grote gevolgen voor de werkgelegenheid in Noord-Nederland. Schouten: ,,We moeten hoognodig plannen maken en werken aan oplossingen voor de lange termijn. De regio Eemsdelta is een van de regio's in Nederland waar (zware) industrie is gevestigd. In het huidige economische klimaat staat de industrie onder druk. Aldel is daar het meest recente voorbeeld van.”

Innovatief plan

Het is hoopgevend dat de werkgevers in de regio Eemsdelta zelf met een innovatief en duurzaam plan zijn gekomen voor de industriesector. ,,We moeten de unieke positie van de noordelijke industriesector in de Nederlandse economie benutten. Dat levert investeringen en werkgelegenheid op”, aldus het Kamerlid

De ChristenUnie steunde vandaag de motie die de regering opriep om het gezamenlijke plan van werkgevers en belangenorganisaties in de Eemsdelta uit te werken, om de laatste kans op een doorstart van Aldel mogelijk te maken. De ChristenUnie is teleurgesteld dat de motie van SP en CDA geen Kamermeerderheid heeft gehaald.

Labels
Carola Schouten
Regio Noord
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Kamermeerderheid voor visie toekomst industrie Noord-Nederland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > januari