ChristenUnie in gesprek met inwoners Groningen over gasbesluit

carla dik groningen27-01-2014 15:47 27-01-2014 15:47

De ChristenUnie is afgelopen dagen in Groningen geweest om met bewoners te spreken over het gasbesluit. Afgelopen zaterdag bezocht Carla Dik-Faber namens de ChristenUnie fractie van de Tweede Kamer een bijeenkomst in Middelstum. Vandaag bezocht Arie Slob, samen met verschillende Kamerleden, een hoorzitting in Groningen met inwoners, bedrijven en bestuurders over de gaswinning in het gebied.

Dik-Faber ging zaterdag in gesprek met andere ChristenUnie politici uit gemeenteraden, Provinciale Staten en Waterschap over het gasbesluit. Samen bezochten zij de bijeenkomst van de Groninger Bodem Beweging en spraken daar met bewoners. Voor Dik-Faber zijn twee zaken nog erg onduidelijk.

Vermindering gaswinning

Allereerst het besluit om bij Loppersum de gaswinning met tachtig procent te willen verminderen. Dik-Faber: ,,De totale productie blijft echter nagenoeg gelijk. Elders zal daardoor  meer gas worden gewonnen. Niet bekend is wat de gevolgen daarvan voor de andere gebieden zullen zijn met betrekking tot veiligheid en schade. Ik wil daar graag duidelijkheid over. De ChristenUnie vraagt zich af of de maatregelen voldoende zijn om de veiligheid van inwoners te waarborgen en of het kabinet de risico’s op een aardbeving niet onderschat.”

Schadeherstelkosten

Daarnaast heeft Dik-Faber nog vragen over het versterkingspakket voor de regio. Dit omvat € 1,2 miljard. Hiervan is een deel bestemd voor schadeherstel en investeringen in gebouwen en infrastructuur om het gebied aardbevingbestendig te maken. ,,Dit moet uiteraard gebeuren, en wat de ChristenUnie betreft door een onafhankelijke instantie. Maar de vraag is hoeveel dit gaat kosten en hoeveel van de 1,2 miljard overblijft voor investeringen in het gebied. Het moet helder zijn hoeveel er beschikbaar is voor investeringen in de regio. We moeten alles op alles zetten om werkgelegenheid te behouden en de economie te versterken”, aldus het Kamerlid.

Labels
Arie Slob
Carla Dik
Energie
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in gesprek met inwoners Groningen over gasbesluit'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > januari

Geen berichten gevonden