ChristenUnie wil structurele versterking economie Noord-Nederland

20110524-Carola-Schouten-in-Kamer-117-03-2014 18:11 17-03-2014 18:11

De ChristenUnie is tevreden met de economische impuls van minister Kamp voor de industriesector in de Eemsdelta. Met het pakket wordt uitvoering gegeven aan een aangenomen motie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. De motie uit januari vroeg om behoud van werkgelegenheid en het versterken van de economie in Noord-Nederland, met bijzondere aandacht voor de industriesector.

In de motie heeft de Kamer verzocht om een visie vanuit het Rijk. Carola Schouten: “Het is goed dat minister Kamp serieus werk maakt van de aanbevelingen van de werkgroep. Ik vind daarnaast dat op langere termijn meer nodig is. We moeten de unieke positie van de noordelijke industriesector in de Nederlandse economie behouden en uitbouwen. Deze regio moet onderscheidend zijn in verduurzaming van de chemiesector en agribusiness in Europa. Dat levert structureel investeringen en werkgelegenheid op.”

De ChristenUnie blijft de komende tijd bij minister Kamp aandacht vragen voor structurele versterking van de economie en werkgelegenheid in Noord-Nederland.  Fractievoorzitter Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie-Statenfractie: "De goede plannen zijn nu vooral gericht op de middellange termijn, toch moeten we ook verder vooruitkijken om blijvende werkgelegenheid voor de toekomst te genereren. Om de plannen goed te kunnen laten slagen is een gezamenlijke focus en mindset van de huidige bedrijven die in de Eemsdelta gevestigd zijn noodzakelijk, daar moet aan gewerkt worden. Volgens de analyse in het actieplan ontbreekt het daar momenteel aan."

Labels
Carola Schouten
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil structurele versterking economie Noord-Nederland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > maart

Geen berichten gevonden