ChristenUnie: Noordtak Betuweroute beter onderzoeken

1010140.JPG17-06-2014 15:28 17-06-2014 15:28

De ChristenUnie wil verder onderzoek naar de Noordtak van de Betuweroute, nu het besluit over goederenvervoer over het spoor door Oost-Nederland wordt uitgesteld en de spoorbogen bij Bathmen definitief van de baan zijn. Kamerlid Carla Dik-Faber: ,,Uitstel tot 2020 geeft tijd om de Noordtak van de Betuweroute verder uit te werken. Deze oplossing is veel beter dan de variant waarin alle goederentreinen in Deventer moeten keren, met de nodige overlast voor omwonenden.

,,De route langs Deventer belast het spoor in Oost-Nederland zwaar en zal veel hinder veroorzaken in de steden en dorpen langs de IJssellijn en de Twentelijn. Er is nu een keuze nodig die ook op de lange termijn robuust is.”

De ChristenUnie wil daarom dat de Noordtak meegenomen wordt in de 2e fase van het MER-onderzoek. ,,De staatssecretaris wil dit niet omdat dan een deel van het onderzoek uit de eerste fase opnieuw moet. Nu dit vervolgonderzoek pas in 2020 start is daar genoeg tijd voor. De staatssecretaris kan beter nu al met haar huiswerk beginnen en samen met de provincies, het havenbedrijf Rotterdam en de goederenvervoerders de Noordtak verder uitwerken zodat alle gegevens beschikbaar zijn mocht het goederenvervoer toch weer sneller gaan groeien dan verwacht”, aldus de Parlementariër.

Labels
Carla Dik
Tweede Kamer
Verkeer & Vervoer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: Noordtak Betuweroute beter onderzoeken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > juni

Geen berichten gevonden