Station Zoetermeer Bleizo gaat er eindelijk komen

Carla Dik - Foto: Anne Paul Roukema / ChristenUnie18-06-2014 10:49 18-06-2014 10:49

Na jarenlange discussie is een besluit genomen over de realisatie van station Zoetermeer Bleizo. Staatssecretaris Mansveld heeft laten weten dat het station er komt. Eerder werd in de Tweede Kamer een motie van ChristenUnie en VVD aangenomen waarin de regering werd gevraagd alles in het werk te stellen om het station te realiseren en spoedig hierover een besluit te nemen.

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) reageert verheugd: ,,Ik ben blij dat staatssecretaris Mansveld het definitieve besluit nu heeft genomen om het station te bouwen.”

In december 2007 heeft toenmalig minister Eurlings al na een pleidooi van de ChristenUnie toegezegd dat het station op korte termijn gerealiseerd zou worden. Vervolgens is er echter jarenlang discussie achter de schermen geweest tussen NS, ProRail het ministerie en de regio. Dik-Faber: ,,Het station en de aansluiting op Randstadrail moeten nu snel gerealiseerd worden.Het station zal ook een impuls geven aan de verdere ontwikkeling van dit gebied, wat goed is voor de bouw. Door deze ontwikkelingen zal het aantal reizigers nog verder groeien."

Labels
Carla Dik
Tweede Kamer
Verkeer & Vervoer

« Terug

Reacties op 'Station Zoetermeer Bleizo gaat er eindelijk komen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > juni

Geen berichten gevonden