Iraanse Christenen alsnog uitgezet

ritaverdonk2vrijdag 19 mei 2006 18:51

ChristenUnie vraagt opheldering aan Verdonk

In de afgelopen dagen bereikten de ChristenUnie berichten dat er Iraanse christenen alsnog worden uitgezet. Dit ondanks de eerdere toezegging van minister Verdonk tot 2 oktober 2006 geen Iraanse christenen uit te zetten. Daarom stelt Tineke Huizinga hierover de volgende vragen aan de minister.

Vragen van het lid Huizinga-Heringa (ChristenUnie) aan de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie.

  1. Is het waar dat in de afgelopen weken Iraanse Christenen, onder wie bekeerde ex-moslims, bericht hebben gekregen dat zij binnenkort of binnen 28 dagen het land dienen te verlaten?
  2. Is het waar dat in de afgelopen weken Iraanse Christenen in vreemdelingenbewaring zijn genomen in afwachting van een mogelijke uitzetting?
  3. Zo ja, hoe verhoudt zich dat met uw besluit van 12 mei 2006 waarin u overgaat tot het verlengen en instellen van een besluitmoratorium en vertrekmoratorium voor homoseksuele asielzoekers en christenasielzoekers afkomstig uit Iran?
  4. Kunt u aangeven hoe uw beleid op dit punt is geweest in de periode tussen het AO van 12 april 2006 waarin u uw besluit meedeelde om een besluit- en vertrekmoratorium in te stellen en de daadwerkelijke publicatiedatum van dit besluit op 12 mei 2006?
  5. Deelt u de opvatting dat in algemene zin de grond voor vreemdelingenbewaring voor personen die geacht kunnen worden onder het bereik van het besluit van 12 mei 2006 te vallen, vervallen is, nu daadwerkelijke uitzetting van deze mensen in elk geval tot 2 oktober 2006 niet aan de orde is?
  6. Bent u bereid dienovereenkomstig te handelen?
Labels
Godsdienstvrijheid
Islam
Tineke Huizinga
Tweede Kamer
Vragen

« Terug

Reacties op 'Iraanse Christenen alsnog uitgezet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > mei

Geen berichten gevonden