Foto's Joël Voordewind bij Syrische vluchtelingen in Libanon

joellibanonmaandag 14 juli 2014 15:58

Hulporganisaties Dorcas, Tear en ZOA organiseerden een bezoek aan hulpprogramma’s voor Syrische vluchtelingen in de omgeving van Syrië. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind nam vorige week deel aan deze reis om met eigen ogen te zien hoe de stroom vluchtelingen toeneemt en of opvang in de regio nog haalbaar is en of hiervoor voldoende geld voorhanden is.

Met de moedige Mother Agnes (lokale partner van Dorcas) bekijkt Voordewind de locaties in Syrie die zij voorziet van hulpgoederen op haar iPhone.

In gesprek met gehandicapte Syrische vluchteling in Jordanie. Hij kan de huur niet meer betalen en stuurt zijn kinderen erop uit om te werken.

Ook Nederland wordt door de VN bedankt voor zijn hulp aan de opvang van de Syrische vluchtelingen in Jordanie.

Ook Nederland wordt door de VN bedankt voor zijn hulp aan de opvang van de Syrische vluchtelingen in Jordanie.

Het een na grootste kamp in de wereld staat in Jordanie: Kamp Za'atari met 85.000 vluchtelingen. Wordt nu omgebouwd tot stad omdat de vooruitzichten op terugkeer nihil zijn.

Jongetje in informele vluchtelingenkamp in Libanon. Zij betalen 200 dollar per maand voor de huur van het stukje grond waar hun tent opstaat. Onbegrijpelijk!

Deze vrouw was eerder in 2003 gevlucht uit Irak naar Syrie en nu weer op de vlucht voor de oorlog in Syrie naar Libanon.

De Nederlandse Hulporganisatie Dorcas deelt matrassen en dekens uit aan vluchtelingen die net de grens over komen naar Libanon.

Samen met de Nederlandse Anita Delhaas van World Vision Libanon bezoekt Voordewind de informele tentenkampen.

Nog dagelijks melden honderden Syrische vluchtelingen zich bij de VN in Beiroet om zich te laten registreren in de hoop in aanmerking te komen voor hulp..

De CU-voorlichter Jonathan met Syrische vluchteling in Irbid, Libanon.

Homs, Syrie waar veel vluchtelingen vandaan komen, voor en na de bombardementen.

 

In het Za'atari kamp begint de bedrijvigheid al op gang te komen. De hulp neemt af en geen vooruitzicht op terugkeer dus ze moeten wel.

Labels
Joël Voordewind
Syrië
Tweede Kamer
Vluchtelingen

« Terug

Reacties op 'Foto's Joël Voordewind bij Syrische vluchtelingen in Libanon'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.