ChristenUnie-SGP schrapt onnodige uitgaven EU

vlag europa tourmaandag 08 september 2014 11:34

Brussel, 8 september 2014 – Bas Belder stelt voor de begroting te verbeteren en onnodige uitgaven van de EU te schrappen. De eurofractie wil snijden in cultuurbeleid en Europese financiering van embryonaal stamcelonderzoek stoppen.

Bas Belder, lid Europees Parlement namens de eurofractie ChristenUnie-SGP, wil een slankere EU-begroting. Hiervoor heeft hij met zijn collega Peter van Dalen zestien amendementen ingediend die vooral gericht zijn op het schrappen van onnodige activiteiten van de EU.

Daarnaast wil Belder dat embryonaal stamcelonderzoek, wat in verschillende lidstaten verboden is en waarbij embryo’s worden gedood, geen Europese financiering meer ontvangt.

Niet alle activiteiten die de EU uitvoert zijn nodig. De eurofractie stelt voor om te schrappen in cultuurbeleid, waaronder een Europese filmprijs en een platform voor festivals.

Om het financieel beheer van het Europese geld te verbeteren wil Belder dat lidstaten subsidies voor zwakke regio’s pas ontvangen als ze instaan voor correcte besteding door een nationale beheerverklaring. Tevens vraagt de eurofractie om de bestrijding van anti-Semitisme en het respect voor religieuze minderheden in Turkije. Ook wil zij vechtstieren uitsluiten van Europese subsidies en meer onderzoek naar de effecten van nanotechnologie voor de gezondheid en het milieu.

 

Labels
Eurofractie
Europa
Europese bevoegdheden
Europese Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP schrapt onnodige uitgaven EU'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > september