ChristenUnie: NS moet meer bijdragen aan fietsenstallingen

5427-fietsen01-10-2014 12:11 01-10-2014 12:11

De ChristenUnie wil scherpere afspraken met de NS in de spoorvergunning voor 2015-2024. Daarnaast moeten scholieren ook in de spits korting krijgen bij NS. Verder moet de NS meer betalen aan fietsenstallingen op stations. Daarvoor pleitte Kamerlid Carla Dik-Faber woensdag in het debat over de nieuwe spoorvergunning.

Scholieren ook in de spits korting

De ChristenUnie wil betere treinabonnementen voor scholieren, want de huidige kortingsabonnementen bij NS gelden niet in de spitsuren. Dik-Faber: “Sommige scholieren zijn afhankelijk van de trein omdat er geen middelbare school in de buurt is of omdat ze bijvoorbeeld op een dansacademie zitten. Voor busvervoer is er een landelijk altijd-korting-abonnement met 40% korting voor scholieren die ook in de spits geldig is. Dat moet er ook komen voor NS, want de huidige abonnementen zijn veel te duur.”

Grotere bijdrage NS aan fietsenstallingen

NS moet een grotere bijdrage gaan leveren aan de bouw en exploitatie van fietsenstallingen bij stations. De kosten liggen volgens de ChristenUnie nu te veel op het bordje van de gemeenten. Dik-Faber: “Het is vreemd dat bioscopen en kantoren zelf moeten zorgen voor voldoende fietsenstallingen maar dat bij stations vooral de gemeenten moeten betalen. NS en ProRail moeten hier ook verantwoordelijkheid nemen aangezien het hun klanten zijn die gebruik maken van de stallingen.”

Dik-Faber heeft verder gepleit voor scherpere afspraken over de tarieven van NS, de prestaties per lijn, grensoverschrijdend treinverkeer, reisinformatie en samenwerking met andere vervoerders.

Labels
Carla Dik
Tweede Kamer
Verkeer & Vervoer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: NS moet meer bijdragen aan fietsenstallingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > oktober

Geen berichten gevonden