Roel Kuiper lijsttrekker ChristenUnie Eerste Kamer

201003 Roel Kuiperdonderdag 09 oktober 2014 11:30

Het partijbestuur heeft Roel Kuiper voorgedragen als lijsttrekker voor de ChristenUnie in de Eerste Kamer. Volgens de partij heeft Roel Kuiper al vele jaren bewezen een belangrijk denker en ervaren politicus te zijn voor de ChristenUnie en daarvoor voor de RPF.

Ook buiten het politieke veld is Kuiper een gerenommeerd denker over maatschappelijke zaken. Als ervaren Eerste Kamerlid heeft hij aangetoond het Kamerwerk te beheersen en ook de afstemming en het debat binnen de partij, maar ook daarbuiten te zoeken. Kuiper was voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie Privatisering en Verzelfstandiging overheidsdiensten.
 
De reactie van Roel Kuiper: ,,Ik ben blij met de voordracht, hier spreekt groot vertrouwen uit. De partij kiest hiermee voor ervaring en met alles wat in mij is stel ik mij beschikbaar voor een nieuwe periode in de Eerste Kamer. Graag lever ik mijn bijdrage aan de bezinning op de toekomst van Nederland waar mensen veilig kunnen wonen en werken en vrij hun geloof kunnen belijden. Als ChristenUnie hebben we de afgelopen tijd een bijzondere positie kunnen innemen in het bijstellen van het kabinetsbeleid. Ik hoop dat de kiezer ons in de positie stelt om ook in de komende jaren het verschil te kunnen blijven maken."
 
Kuiper (1962) woont in Amsterdam en is naast Eerste Kamerlid Hoogleraar Reformatorische Wijsbegeerte aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam, Hoogleraar Christelijke identiteit in maatschappelijke praktijken aan de Theologische Universiteit Kampen en docent politieke en sociale filosofie aan de Vrije Universiteit.  

Luister hier naar een interview dat Kuiper vandaag gaf op Groot Nieuws Radio
 

Labels
Eerste Kamer

« Terug

Reacties op 'Roel Kuiper lijsttrekker ChristenUnie Eerste Kamer'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:18
De Breitling Replica Horloges Jet Team keerde terug naar zijn basis in Dijon, Frankrijk, na een reis in vijf Namaak Horloges nieuwe landen. In totaal zeven vliegtuigen uitgevoerd meer dan 225 vluchten in achttien dagen, observeren Rolex Replica van alle geplande vluchten. Demonstraties nemen plaats langs de kusten of, zoals in Beiroet en Amman, in de nabijheid van de luchthaven tijdelijk gesloten, de omgeving, de daken van de gebouwen en balkons zijn altijd gevuld met publiek gepassioneerd over de show.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > oktober