Kamermeerderheid voor economische agenda grensregio's

Carola Schouten-865-8608dinsdag 28 oktober 2014 15:51

Het kabinet moet een economische agenda voor de grensregio’s opstellen. Vandaag heeft een Kamermeerderheid ingestemd met een motie van ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten, waarin dit wordt gevraagd.

Schouten reageert verheugd. ,,Ik mis bij het Kabinet aandacht voor economie in de grensregio’s. In de "werken aan groei"-brief wordt vooral de kracht van de steden benoemd. Ik wil ook weten hoe het zit met de kracht van de regio. Daar liggen namelijk veel kansen die onderzocht moeten worden. Ik ben blij dat een Kamermeerderheid mij hierin steunt.”

De ChristenUnie heeft al verschillende moties ingediend, om de kracht van de regio's te versterken. Schouten: ,,Er komen ook verschillende banenplannen uit de regio, zoals bijvoorbeeld TwenteWerkt. We moeten bekijken of grensoverschrijdende arbeid beter mogelijk kan worden gemaakt en beter aan kan sluiten bij de plannen die er al zijn. Ik hoor bijvoorbeeld dat roc's over de grens wel met elkaar samenwerken, maar dat er op het punt van stages en banen er belemmeringen zijn, terwijl daar de kansen zitten. Denk ook aan erkenning van diploma's, maar ook de infrastructuur; de buslijn stopt bij de grens, bij wijze van spreken. Er zijn heel veel praktische zaken die je kunt aanpakken in een grensagenda. In Noord-Nederland is bijvoorbeeld 13% werkloosheid. In Duitsland, ernaast, over de grens, maar 3%. Hoe kunnen we die regio versterken? Daarom roep ik minister Kamp op: aan de slag, ook met de plannen die al door de regio zijn opgesteld.”

Labels
Carola Schouten
Regio Noord
Regio Oost
Regio West
Regio Zuid

« Terug

Reacties op 'Kamermeerderheid voor economische agenda grensregio's'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > oktober