ChristenUnie wil oplossing Valleilijn

foto valleitrein ns trein29-10-2014 15:58 29-10-2014 15:58

De ChristenUnie is teleurgesteld dat de staatssecretaris de wens van de Kamer om een kwartierdienst op de Valleilijn te realiseren naast zich neerlegt. Kamerlid Carla Dik-Faber doet daarom bij de begroting Infrastructuur en Milieu het voorstel om te investeren in de Valleilijn.

Ze diende vorig jaar al een motie in die hiertoe opriep. ,,De Valleilijn dreigt nu aan zijn eigen succes ten onder te gaan. De ChristenUnie is teleurgesteld dat de staatssecretaris deze motie niet uitvoert. Het lijkt erop dat er geen overleg is met de regio en dat zelfs de eerder toegezegde 7 miljoen van de baan zijn. De ChristenUnie roept de staatssecretaris op om met de regio samen te werken aan een oplossing en stelt daarvoor ook geld beschikbaar”, aldus het Kamerlid. 

In de Randstad wordt een paar miljard geïnvesteerd in het spoor. Maar in de regio moet de provincie het volgens de parlementariër maar oplossen terwijl hier met relatief kleine investeringen een grote verbetering kan worden bereikt. ,,Ik ga er vandaag opnieuw bij de staatssecretaris op aandringen te investeren in de Valleilijn.”

Labels
Carla Dik
Verkeer & Vervoer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil oplossing Valleilijn'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > oktober

Geen berichten gevonden