ChristenUnie lanceert actie 'Laat hen niet in de kou staan' en reserveert geld voor winteropvang

APR_5019woensdag 19 november 2014 18:01

Tweede Kamerlid Joel Voordewind: ,,Als staatssecretaris Teeven en de PvdA werkelijk staan voor een menswaardig asielbeleid, kunnen en mogen zij de uitspraak van de Raad van Europa over Bed, Bad en Brood niet naast zich neerleggen."

"De ChristenUnie is een actie gestart: ‘Laat hen niet in de kou staan’. Wij reserveren een bedrag van 13 miljoen euro voor de winteropvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Ik roep de gemeenten op steun te geven aan ons amendement voor deze winteropvang, nu het buiten steeds kouder gaat worden. Dit wordt voor velen de derde winter onder erbarmelijke omstandigheden in onverwarmde garages, kerken en leegstaande panden. We moeten er alles aan doen om te voorkomen dat ze nog zo’n winter moeten doorstaan.”

Inmiddels zijn er al twee asielzoekers omgekomen en is één persoon zwaar gewond geraakt. Voordewind zal morgen in het debat pleiten voor een stop van het op straat zetten van hen die nu nog in de reguliere asielopvang zitten tot de uitspraak van de Raad van Ministers in februari. Voordewind: ,,Ik hoop op steun van een meerderheid in de Kamer voor beide voorstellen.”

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie lanceert actie 'Laat hen niet in de kou staan' en reserveert geld voor winteropvang'

Jumelet, A. (Andries) [92990]
Geplaatst op: 21-11-2014 15:20
Fred Teeven zou zich moeten schamen. Hoe sociaal is deze regering? Joël heeft mijn volledige steun! Elk mens is even veel waard en heeft dezelfde rechten. Deze boodschap is Bijbels en moet in het hart van elke politicus geschreven staan.
Andries Jumelet (Yerseke)

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.