ChristenUnie bezorgd over het vrijgeven abortuspil

1382091_526589400761166_1583625975_ndinsdag 31 maart 2015 17:02

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber heeft tijdens het Vragenuur kritische vragen gesteld aan minister Schippers over het bericht dat een overtijdbehandeling mogelijk op recept te verkrijgen is bij de apotheek.

Carla Dik-Faber: ,,Voor de ChristenUnie is zorgvuldige besluitvorming van groot belang. Die zorgvuldigheid is weg zodra huisartsen de abortuspil kunnen voorschrijven voor een overtijdbehandeling en de middelen hiervoor gemakkelijk te verkrijgen zijn bij de apotheek. Het gaat om vrouwen in nood. De impact van het afbreken van een zwangerschap is erg groot, goede begeleiding is essentieel. Daarom zou de abortuspil niet bij de apotheek beschikbaar mogen zijn.”

Hoewel de minister de zorgen van de ChristenUnie deelt, vindt zij niet dat dit haakt staat op de Wet Afbreking Zwangerschap. Dik-Faber: ,,Ik ben teleurgesteld dat de minister weliswaar de zorgen van de ChristenUnie deelt als het gaat om zorgvuldigheid, maar tot een totaal andere conclusie komt. Ik vind het geen goed idee, omdat het echt voorbij gaat aan de impact die het afbreken van een zwangerschap heeft.”

Volgens de ChristenUnie is de abortuspil onder de huidige wetgeving niet mogelijk. Zij houdt deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Voor de ChristenUnie staat de beschermwaardigheid van ieder leven centraal.

Labels
Carla Dik
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie bezorgd over het vrijgeven abortuspil'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden