Motie ChristenUnie over TTIP aangenomen

segers-banner-5-944x390dinsdag 31 maart 2015 17:01

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van Gert-Jan Segers over het handelsverdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten (TTIP). In de motie spreekt de Kamer uit dat TTIP geen geschillenbeslechting mag bevatten, die afbreuk doet aan ons nationale rechtssysteem en onze democratische besluitvorming.

Gert-Jan Segers: “Dit is een belangrijk signaal van de Kamer. De motie stelt een duidelijke grens: er mag geen afbreuk worden gedaan aan onze democratische rechtsstaat. Onze belangrijke waarden zoals menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, rechtsgelijkheid en bescherming van milieu- en mensenrechten mogen niet onder druk komen te staan door claims van grote investeerders.”

In de voorgestelde ‘ISDS-bepaling’ over geschillenbeslechting worden grote investeerders exclusief beschermd. Eerder maakte de ChristenUnie al bezwaar tegen dit onderdeel van TTIP.

Labels
Gert-Jan Segers
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Motie ChristenUnie over TTIP aangenomen'

Houtman, F.W. [73332]
Geplaatst op: 19-04-2016 14:18
Een goede motie, fijn dat die is aangenomen, maar TTIP is toch een verdrag van de EU met de VS? Graag commentaar van de ChristenUnie-vertegenwoordigers in het Europees Parlement. En welke positie heeft het EP in de procedure van totstandkoming van TTIP?

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden