ChristenUnie: steun mensen met een beperking in ontwikkelingslanden

voordewind-banner-3-944x39022-04-2015 11:25 22-04-2015 11:25

De ChristenUnie wil dat minister Ploumen extra geld uittrekt voor ondersteuning aan mensen in ontwikkelingslanden met een beperking. Dat zegt Tweede Kamerlid Joël Voordewind woensdag in een debat over hulporganisaties. Twintig procent van de mensen die in extreme armoede leven, heeft een beperking. Dat zijn er in verhouding veel meer dan in rijke landen.

Gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden worden niet goed bereikt met de huidige ontwikkelingsprogramma’s. Slechts één op de tien heeft toegang tot onderwijs. In rijke landen is dat negen op de tien. Tweede Kamerlid Joël Voordewind: “Zij hebben net zo goed recht op onderwijs en zorg en moeten gelijkwaardig mee kunnen doen in iedere samenleving.”

Voordewind komt met een motie om vijf miljoen euro vrij te maken voor hulp aan mensen in ontwikkelingslanden met een beperking.

Particuliere hulporganisaties

Daarnaast pleit de ChristenUnie in het debat met Ploumen voor het schrappen van de bezuinigingen op particuliere hulporganisaties. Voordewind: “Deze organisaties bereiken met weinig middelen de meest kwetsbare mensen in de meest afgelegen gebieden. Ze zouden daarom de belangrijkste pijler van het beleid van minister Ploumen moeten zijn. Zij wil echter 200 miljoen euro bij deze organisaties weghalen.”

Labels
Joël Voordewind
Ontwikkelingssamenwerking
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: steun mensen met een beperking in ontwikkelingslanden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > april

Geen berichten gevonden