“Goede EU-plannen over aanpak migratie vanuit Noord-Afrika”

zijaanzicht vlaggen tour20-05-2015 14:27 20-05-2015 14:27

Peter van Dalen is deze week in het Europees Parlement in Straatsburg en daar heeft hij onder meer het debat met Eurocommissaris Frans Timmermans bijgewoond over de Europese migratieagenda: de plannen van de Europese Commissie omtrent de vluchtelingstroom uit Noord-Afrika en de mensensmokkelaars in bijvoorbeeld Libië.

Peter van Dalen zegt hierover: “De verdrinkingsdood van zoveel vluchtelingen in de afgelopen weken is verschrikkelijk. Wij kunnen dit niet laten gebeuren. De één z'n dood mag niet de ander z'n brood zijn! Ik ben daarom blij met het besluit van de lidstaten het mandaat en de financiële ondersteuning van Triton uit te breiden.

 

Van Dalen is blij met de Commissievoorstellen die vandaag in Straatsburg zijn gepresenteerd. “Ik roep de lidstaten op de belangrijkste ideeën, namelijk spreiding van asielzoekers en een serieuze militaire operatie tegen mensensmokkelaars, niet meteen af te wijzen.”

 

Tenslotte wil Van Dalen wel graag een waarschuwing laten horen: “Experts en betrokkenen zeggen dat ISIS plannen heeft om terroristen vermomd als bootvluchtelingen naar Europa te smokkelen. Dat klinkt plausibel: in de gruwelijke video waarin 21 Koptische christenen worden onthoofd, hebben de terroristen de overtocht al aangekondigd! Ik denk dat we ons moeten voorbereiden op het ergste en plannen maken voor een interventie in Libië, waar ISIS steeds meer terrein wint.”

Labels
Eurofractie
Europese Verkiezingen

« Terug

Reacties op '“Goede EU-plannen over aanpak migratie vanuit Noord-Afrika”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > mei

Geen berichten gevonden