Oud-voorzitter PerspectieF Robert Heij op 27-jarige leeftijd overleden

Robert_Heij_banner08-06-2015 13:30 08-06-2015 13:30

Zondag 7 juni 2015 is Robert Heij in de jonge leeftijd van 27 jaar overleden. Robert was voorzitter van de ChristenUnie-jongerenorganisatie PerspectieF van 2010 tot 2012. Zijn overlijden raakt de ChristenUnie diep. Na een moedig gedragen ziekbed van ruim een jaar is Robert gestorven in het geloof dat hij mocht Thuiskomen bij zijn Hemelse Vader. Hieronder de reactie van partijvoorzitter Piet Adema, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer Arie Slob en huidig PerspectieF-voorzitter Erik-Jan Hakvoort.

Partijvoorzitter Piet Adema: ,,Ik ben diep geraakt door het overlijden van Robert, die ik heb leren kennen als een enthousiaste en inspirerende jonge leider. We zullen zijn grote talenten in de partij gaan missen. Zijn voorbeeld en getuigenis zullen we niet vergeten en zal velen tot voorbeeld zijn. Ik wens zijn vrouw Laura Gods nabijheid toe.

Fractievoorzitter Arie Slob: ,,Met ontroering heb ik kennis genomen van Robert’s overlijden. Ik heb hem leren kennen als een zeer bij de christelijke politiek betrokken voorzitter. De wijze waarop hij vanuit zijn geloof met zijn ziekte omging heeft me diep geraakt. Hij is daarin voor mij een geloofsvoorbeeld. Ik wens zijn vrouw Laura, zijn ouders, broer, opa en oma en de rest van de familie Gods kracht en troost om dit verlies te dragen.”

PerspectieF-voorzitter Erik-Jan Hakvoort: ,,Wat een verdriet dat Robert is overleden. Als leden van PerspectieF zijn we er kapot van. Wij moeten een oud-voorzitter, een inspirator en een goede vriend missen en dat is niet te bevatten. Ik wens zijn vrouw Laura en zijn familie sterkte en zegen bij het dragen van dit verlies, namens de hele organisatie.”

Kort voor zijn overlijden stond in het Nederlands Dagblad een interview met Robert over zijn ziekte en naderend sterven: https://www.nd.nl/nieuws/geloof/houvast-robert-heij-ik-geloof-dat-ik-goed-aan-zal.785187.lynkx

Labels
Partij

« Terug

Nieuwsarchief > 2015 > juni

Geen berichten gevonden