Joël Voordewind doet mee aan ZOA's Op de Vlucht

09-06-2015 11:35 09-06-2015 11:35

Joël Voordewind, lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie, doet mee aan ZOA’s evenement Op de Vlucht. “Ik ben vaak op bezoek geweest in vluchtelingenkampen en heb gezien hoe mensen op de vlucht moeten leven. Het speelt voor veel mensen vaak ver weg, met Op de Vlucht kunnen we het dichterbij halen."

Tijdens ‘Op de vlucht’ leven deelnemers maximaal 24 uur als vluchteling.

Voordewind is woordvoerder ontwikkelingssamenwerking voor de ChristenUnie en bezocht in die functie recent nog vluchtelingenkampen in Jordanië, Libanon en Irak. Wat raakte hem het meest bij die bezoeken? “Veel vluchtelingen hebben iemand verloren, bijvoorbeeld een kind, broer of zus. Dat grijpt me aan. Vaak ook hebben ze mensen achter moeten laten, bijvoorbeeld een bejaarde vader of een gehandicapt familielid. Vreselijk.”

Haaruitval
Samen met zijn vrouw heeft Voordewind zelf ook als hulpverlener gewerkt in vluchtelingenkampen in Koerdistan en op de Iraaks/Iraanse grens. “Er waren veel mensen met psychosomatische klachten, bijvoorbeeld haaruitval door stress. En je zult maar in zo’n kamp zitten. Vooral als je kleine kinderen hebt, lijkt me dat zo moeilijk.”

Hij hoopt dat deelnemers aan Op de Vlucht meer begrip krijgen voor wat vluchtelingen meemaken. “Het speelt vaak ver weg, met dit evenement kunnen we het dichtbij halen. Ik ben vaak op politiek niveau bezig met het onderwerp, maar toon ook graag mijn betrokkenheid op deze manier.”

Sponsoren

Wie dat wil, kan sponsor worden van de actie van ZOA en deelname van Joël Voordewind. Met het opgehaalde geld worden echte vluchtelingen geholpen met onder meer voedsel, sanitair en onderwijs.

Sponsor deze actie

Doe zelf mee aan deze actie

Labels
Joël Voordewind
Ontwikkelingssamenwerking

« Terug

Reacties op 'Joël Voordewind doet mee aan ZOA's Op de Vlucht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > juni

Geen berichten gevonden