ChristenUnie stoort zich aan erotiekreclame op strand

segers-banner-3-944x39014-08-2015 12:39 14-08-2015 12:39

ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers: ,,Zanger Dinand Woesthoff zorgde ervoor dat zijn kinderen geen billboardreclame voor webcamseks hoefden te zien. Nu wordt de uitspraak van de Reclame Code Commissie die Woesthoff gelijk gaf, per vliegtuig omzeild en worden stranden vol gezinnen opnieuw lastig gevallen met dergelijke reclame. Ouders en hun kinderen mogen verwachten dat zij daar niet mee worden geconfrontreerd als ze genieten van een dagje strand."

Schriftelijke vragen van het lid Segers aan de minister van Economische Zaken, de minister van Veiligheid en Justitie en de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Media over het negeren van een uitspraak van de Reclame Code Commissie.

1.      Is u bekend dat in het weekend van 8 augustus 2015 langs een aantal stranden van de Nederlandse kust een vliegtuigje is gevlogen met een reclamebanner voor een erotische website? Wat vindt u van dergelijke reclame op stranden, waar ook veel kinderen zijn?

2.      Kunt u bevestigen dat de reclame-uiting in Katwijk onder de reikwijdte van de Stichting Reclame Code valt? Gelden bijzondere regels voor reclame op vliegtuigbanners?

3.      Kent u de uitspraak van de Reclame Code Commissie van 7 juli 2015 naar aanleiding van een klacht van Dinand Woesthoff met betrekking tot een vergelijkbare reclame-uiting op een billboard voor deze zelfde website? Hoe wordt deze uitspraak gehandhaafd?

4.      Hoe kan het dat een bedrijf dat voor een bepaalde reclame-uiting op de vingers is getikt een vergelijkbare reclame-uiting opnieuw kan doen?

5.      Zijn de huidige instrumenten om ongeoorloofde reclame aan te pakken naar uw mening voldoende om herhaalde ongeoorloofde reclame te voorkomen?

6.      Bent u het met de fractie van de ChristenUnie eens dat het huidige stelsel van behandelen van reclameklachten het soms aantrekkelijk kan maken om expres ongeoorloofde reclame-uitingen te doen, om zo extra publiciteit te genereren? Zo nee, waarom niet? Zo ja, bent u bereid te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om dit minder aantrekkelijk te maken?

Labels
Gert-Jan Segers
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie stoort zich aan erotiekreclame op strand'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > augustus

Geen berichten gevonden