Gert-Jan Segers nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie

foto=sitedinsdag 10 november 2015 17:22

Met een unaniem besluit van de fractie werd vandaag de voorzittershamer doorgegeven aan Gert-Jan Segers. Oud-fractievoorzitter Arie Slob gaf bij deze speciale gelegenheid de twee fractiebijbels van de RPF en GPV mee. De vertrekkend partijleider gaf hem mee dicht bij de Bron te blijven en zichzelf te blijven.

Vicefractievoorzitter Joel Voordewind verwelkomde Gert-Jan namens de hele fractie met bloemen. Gert-Jan dankt op zijn beurt de fractieleden voor het vertrouwen in hem en gaf aan zijn werk alleen te kunnen doen met de steun van het team en dagelijks gebed: “In Zijn kracht en zijn liefde willen we ook de komende jaren de samenleving dienen waar we kunnen.”

Het landelijk bestuur is blij met de unanieme keuze van de Tweede Kamerfractie voor hun nieuwe fractievoorzitter. Partijvoorzitter Piet Adema: ”De keuze kan op de volle steun van het bestuur rekenen. Wij zien in Gert-Jan Segers een gedreven politiek leider die met hart en ziel mensen in de breedte van de ChristenUnie achterban weet aan te spreken. Hij is in staat om anderen te inspireren om hun geloof een stem te geven. Door zijn lange, intensieve betrokkenheid bij de partij, kent hij het gedachtegoed van de partij door en door, en weet hij dit te verbinden met praktisch politiek handelen. We wensen hem en de fractie Gods onmisbare zegen toe bij hun werk en hebben er alle vertrouwen in dat deze fractie in de komende periode tot zegen zal zijn van de samenleving.”

Per 2 december wordt de vijfde zetel van de ChristenUnie ingevuld door Eppo Bruins. Hij stond bij de laatste verkiezingen op de zesde plek van de kandidatenlijst. Eppo Bruins is natuurkundige, directeur van technologiestichting STW en voorzitter van ForumC, een platform voor geloof, wetenschap en samenleving. Hij is vader van twee kinderen en kerkt bij baptistengemeente ‘Ichthus’ in Alphen aan de Rijn.

Bij een nieuwe partijleider komt natuurlijk ook de vraag hoe hij leiding wil geven aan de vernieuwde fractie en de partij. Als nieuwbakken fractievoorzitter hoopt Gert-Jan Segers zijn verhaal de komende weken kracht bij te zetten op het partijcongres van 21 november. Ook bij Greet&Meet op plekken die veel voor hen betekenen kan oud-partijleider Arie Slob worden bedankt en kan worden kennisgemaakt met Gert-Jan Segers.

Labels
Arie Slob
Gert-Jan Segers
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Gert-Jan Segers nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > november

Geen berichten gevonden