Kamer wil multidisciplinaire richtlijn voor medische begeleiding van volwassenen met Downsyndroom

Meisje met down10-11-2015 20:58 10-11-2015 20:58

De levensverwachting van mensen met het Downsyndroom is sterk verbeterd. Er zijn steeds meer ouderen met het syndroom van Down. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar dan moet er ook aandacht zijn voor de specifieke zorgvraag van deze groep. Voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met het syndroom van Down is het van groot belang dat er een multidisciplinaire richtlijn komt. Er wordt al jaren over gesproken, maar tot nu toe is het niet gelukt. Met een motie van de ChristenUnie en SGP is deze multidisciplinaire richtlijn een stap dichterbij gekomen.

Carla Dik-Faber: “Er is al een interdisciplinaire richtlijn voor zorg aan kinderen met Downsyndroom. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat er ook voor volwassenen met het syndroom van Down een richtlijn komt. Dit verbetert hun kwaliteit van leven aanzienlijk. De Kamer roept nu de minister op om in overleg te treden met het Kwaliteitsinstituut en beroepsgroepen, teneinde de zorg te verbeteren.”

Kees van der Staaij (SGP): “De SGP vindt het belangrijk dat medische begeleiding van volwassenen met het Downsyndroom van goede kwaliteit is. Fijn dat de Kamer ook belang hecht aan het ontwikkelen van een multidisciplinaire richtlijn hiervoor.”

Labels
Carla Dik
Volksgezondheid
Zorg, Welzijn & Sport

« Terug

Reacties op 'Kamer wil multidisciplinaire richtlijn voor medische begeleiding van volwassenen met Downsyndroom'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > november

Geen berichten gevonden