ChristenUnie krijgt steun voor nultarief energiecoöperaties

carola-schouten-banner-3-944x390donderdag 19 november 2015 17:21

Sinds afgelopen woensdag zijn er meer kansen voor lokaal opgewekte en schone elektriciteit. De Kamer stemde in met het amendement van ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten (mede ingediend door D66 en GroenLinks). Er gaat nu een nultarief gelden voor energiecoöperaties van burgers die schone energie opwekken, bijvoorbeeld via zonnepanelen. Ook worden de regels voor de zogenaamde postcoderoos verruimd.

De energiebelasting voor lokaal duurzaam opgewekte elektriciteit wordt verlaagd naar nihil. Daarnaast hoeft de installatie zich niet meer in het midden van een zogenoemde postcoderoos te bevinden, maar mag de opwekinstallatie ook in aangrenzende postcodegebieden staan. Een postcoderoos was er voor bedoeld om lokale initiatieven rondom energie te stroomlijnen en was bedacht bij het opstellen van het energieakkoord in oktober 2013. Tot nu toe bleek de belastingkorting niet voldoende om energiecoöperaties voldoende te steunen. Kamerlid Carola Schouten over haar aangenomen amendement: “Het is goed dat dit amendement brede steun in de Kamer heeft gekregen. De energie van de samenleving krijgt een flinke impuls. De energietransitie komt echt van onderaf, burgers nemen zelf het heft in handen.”

De ChristenUnie wil hiermee een flinke toename van lokaal opgewekte schone elektriciteit door coöperaties van burgers bereiken, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen.

Labels
Carola Schouten
Energie

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie krijgt steun voor nultarief energiecoöperaties'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > november

Geen berichten gevonden