‘Dik-Faber in top invloedrijke personen in agrarische sector’

Carla Dik-Faber - Foto: Anne Paul Roukema / ChristenUniezaterdag 19 december 2015 10:02

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber is volgens landbouw-weekblad Boerderij één van “de machtigste mannen/vrouwen in de agrarische sector van 2015”. Dik-Faber staat in de top-50 op plaats 41 en wordt getypeerd als “pittige parlementariër die geen klus laat liggen”. Eerder dit jaar werd ze door Vrij Nederland al uitgeroepen tot meest effectieve Kamerlid.

“Ze komt als landbouwwoordvoerder voor haar partij op voor de gezinsbedrijven en heeft uitdrukkelijk zorg voor de leefomgeving. De boer moet de ruimte hebben om te produceren,” schrijft Boerderij. “Ze zorgde ervoor dat belangen van voedselproductie niet automatisch het onderspit delven tegenover het algemene belang van de automobiliteit.” Dik-Faber liet zich nadrukkelijk horen toen het belang van boeren en de voedselproductie ondergesneeuwd dreigde te raken door andere economische belangen.

In het rapport stelt de jury verder: “Ze bepleitte een zogenoemde integrale afweging en voldoende ontwikkelingsruimte voor boeren. Voedsel is haar passie, voedselverspilling een doorn in haar oog. Ze laat in het parlement geen moment voorbij de voedselverspilling aan de kaak te stellen. Ze kreeg steun voor haar pleidooi om de steun voor jonge boeren niet geheel aan de provincies over te laten. Ze bepleit – samen met collega’s van andere partijen – een eerlijkere verdeling van de marges in de voedselketen. Boeren verdienen een betere positie.”

Labels
Carla Dik
Landbouw

« Terug

Reacties op '‘Dik-Faber in top invloedrijke personen in agrarische sector’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > december

Geen berichten gevonden