ChristenUnie: ‘alternatieven voor bijstook biomassa: meer milieuwinst, minder geld, meer banen’

Carla Dik-Faber - Foto: Anne Paul Roukemadinsdag 09 februari 2016 13:45

De ChristenUnie wil dat de 4 miljard die wordt uitgetrokken voor subsidie aan de bijstook van biomassa in kolencentrales in plaats daarvan wordt geïnvesteerd in écht duurzame technieken. Onderzoeksbureau CE Delft concludeert in een vanochtend gepubliceerd rapport dat alternatieven voor de bijstook meer kunnen opleveren – zowel voor het milieu als de arbeidsmarkt – en minder geld kosten.

Carla Dik-Faber: "Onder het mom van 'duurzame energie' is er 4 miljard uitgetrokken voor subsidie aan biomassa bijstook. Dat is vreemd, omdat biomassa bijstook op de lange termijn helemaal niet bijdraagt aan een duurzame energievoorziening. Wat de ChristenUnie betreft investeren we dat geld in écht duurzame technieken, zoals energiecoöperaties van burgers en de bouw van windmolens. Het onderzoek van CE Delft toont aan dat er met een alternatief pakket aan maatregelen meer winst voor het milieu behaald kan worden met minder geld. Bovendien levert het plan meer banen op. Ik zou zeggen: waar wachten we nog op?"

Het rapport van CE Delft is hier te vinden: http://www.ce.nl/nieuws/392/Alternatieven_voor_biomassameestook_in_kolencentrales/ 

Labels
Carla Dik
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: ‘alternatieven voor bijstook biomassa: meer milieuwinst, minder geld, meer banen’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > februari

Geen berichten gevonden