Kamer steunt ChristenUnie-voorstel voor voortzetting noodhulpfonds

Joël Voordewind - Foto: Anne-Paul Roukema16-02-2016 23:37 16-02-2016 23:37

De Tweede Kamer heeft een voorstel van ChristenUnie-Kamerlid Joel Voordewind gesteund om de Dutch Relief Alliance vanaf 2017 voort te zetten. Het noodhulpfonds is in 2015 op aandringen van de ChristenUnie van start gegaan, met 120 miljoen euro in 3 jaar.

Voordewind: "Door oorlog, terrorisme en klimaatverandering verkeren veel mensen in nood. De tekorten in opvangkampen en crisisgebieden zijn enorm. Het is belangrijk dat Nederlandse hulporganisaties die al actief zijn in bijvoorbeeld Syrië, Irak, Zuid-Soedan en Ethiopië in staat zijn om hulp en expertise te blijven inzetten."

De Dutch Relief Alliance (DRA) bestaat uit dertien organisaties die al met hun netwerk en expertise in crisisregio's actief zijn. Organisaties in het de DRA: CARE, Cordaid, Dorcas Aid International, ICCO/Kerk in Actie, OXFAM NOVIB, Save the Children, Tear, Terre des Hommes, Stichting Vluchteling, WarChild, World Vision, TEAR en Stichting ZOA.

Voordewind: "Door de grote nood in het Midden-Oosten en Afrika is de pot aan het begin van 2017 al leeg. Het is belangrijk dat de Nederlandse hulporganisaties door kunnen gaan met hun werk. Het sterke aan de Dutch Relief Alliance is dat de hulporganisaties hun projecten in de regio met elkaar kunnen afstemmen en uitbreiden."

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Kamer steunt ChristenUnie-voorstel voor voortzetting noodhulpfonds'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > februari

Geen berichten gevonden