ChristenUnie-congres kiest Gert-Jan Segers per acclamatie als lijsttrekker

Gert-Jan Segers - Foto: Anne-Paul Roukemazaterdag 23 april 2016 16:00

Het congres van de ChristenUnie heeft zaterdag per acclamatie gekozen voor Gert-Jan Segers als lijsttrekker. Segers werd vorige maand door het partijbestuur voorgedragen. In zijn afsluitende speech daagde Segers nieuwgekozen lijsttrekkers van andere partijen uit om gezamenlijk de tweedeling in de samenleving te lijf te gaan. “Ik nodig bijvoorbeeld de politici die het studieschuldenstelsel hebben ingevoerd uit: doen jullie mee om de tweedeling in het onderwijs tegen te gaan?”

“Deze week kwamen de eerste cijfers binnen over de gevolgen van dit schuldenstelsel. Juist van de kinderen van ouders met een lager inkomen en juist bij de groep studenten met een lichamelijke beperking is 15% tot 20% minder gaan studeren. Juist ouders en studenten die op ons zouden moeten kunnen rekenen, worden nu in de steek gelaten. Het is dat leenstelsel, dat met behulp van D66 en GroenLinks tot stand kwam, dat studenten met schulden opzadelt waar ze nog decennia lang onder gebukt zullen gaan.”

In de Buitensociëteit in Zwolle benadrukte de ChristenUnie-leider de waarde van een ‘dienstbare samenleving’. “Rijk en arm, gezond en ziek, oud en jong, nieuwkomer en autochtoon, gelovig en seculier, witte boorden en mensen met de voeten in de klei; we kennen elkaar steeds minder, we verliezen elkaar steeds meer uit het oog.Dan maak ik mij boos over politici die het alleen maar erger maken. Zoals de PVV die tegenstellingen aanwakkert of geen interesse in samenwerking met anderen heeft.”

“Maar ik denk ook aan Cornel Vader, van het Leger des Heils, die ons aanmoedigt om te dromen (zie onder meer dit filmpje, red.). Niet dagdromen. Maar hij moedigt aan om te leven met de hoop van een christen. Het is de droom van psalm 72, recht voor zwakken, redding aan armen, bergen vol vrede, heuvels vol recht, vrijheid voor verdrukten en eer voor God. Die hoop mag geen vrome dagdroom blijven. Daarom moeten we aan de slag. Voor de draad met onze vijf broden en twee vissen. Dan zullen we doen wat we kunnen. Gaan we werk maken van christelijk-sociale politiek die mensen recht doet. Mensen hoop biedt.”

Volgens Gert-Jan Segers maakt de ChristenUnie zich de komende periode sterk voor drie zaken. “We knokken voor de toekomst van onze kinderen. We zorgen dat iedereen kan meedoen, dat we mensen niet in de steek laten. We verdedigen onze vrijheid, om te geloven, om je geloof handen en voeten te geven, de vrijheid van onderwijs, vrijheid van meningsuiting.”

Bijzondere gasten op het congres waren Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg Nederland, ondernemer Jan van Werven en Youth for Christ-directeur Bram Rebergen. Zo’n 450 ChristenUnie-leden bezochten het congres.

Labels
Congres
Gert-Jan Segers

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-congres kiest Gert-Jan Segers per acclamatie als lijsttrekker'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > april

Geen berichten gevonden