Visveiling Urk levert 104.073 euro op voor visproject Woord en Daad

P1110285maandag 02 mei 2016 16:16

De visveiling op Urk van maandag 2 mei 2016, waar Europarlementariƫr Peter van Dalen opereerde als asssitent-veilingmeester heeft 104.073 euro opgeleverd. Deze opbrengst gaat naar een visserijproject op de Filippijnen van de stichting Woord en Daad.

Stichting Visserijdagen Urk organiseerde zijn tweejaarlijkse veiling van een kistje meischol voor het goede doel. Dit jaar ging de opbrengst van de veiling naar een visserijproject op de Filipijnen van Stichting Woord en Daad.

De veiling vond plaats in de Visveiling Urk en verliep op Amerikaanse wijze: dat wat de koper biedt, betaalt hij ook. De opbrengst van de eerdere edities was niet mis. In 2014 bracht het kistje 75.000 euro op voor de Nierstichting. Dit was meer dan het eerste vaatje Hollandse nieuwe.

Veilingmeester Gilbert Bastiaanssen werd geassisteerd door Peter van Dalen, lid Europees Parlement namens de ChristenUnie-SGP.

Vissersfamilies
Het visserijproject waar de opbrengst van de veiling naartoe gaat, ondersteunt vissersfamilies op de Filipijnen. Zij behoren tot de armste bevolkingsgroep. Mede daardoor zijn zij ook het meest kwetsbaar voor rampen zoals de Typhoon Hayan. Met het project helpt Woord en Daad hen weer in de eigen voedselvoorziening te voorzien.

Labels
Eurofractie
Europese Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Visveiling Urk levert 104.073 euro op voor visproject Woord en Daad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > mei

Geen berichten gevonden