Gert-Jan Segers ‘on tour’ in Drenthe

Gert-Jan Segers - Foto: Anne-Paul Roukema19-05-2016 15:48 19-05-2016 15:48

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers geeft op vrijdag 20 mei een vervolg aan zijn ‘Provincietour’ door Nederland. Tijdens zijn tour in Drenthe bezoekt Segers onder meer de gevangenis in Veenhuizen, waarvan de toekomst na de verkiezingen in 2017 nog steeds niet is veiliggesteld, en de omgeving van de gasopslag in Langelo, waar veel schade is door de gasopslag door de NAM.

Meppel

De provincietour in Drenthe begint op een zorgboerderij in Meppel, waar jongeren met en grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen om stap voor stap weer aan de slag te gaan. Dat blijkt niet altijd makkelijk, niet in de laatste plaats vanwege beknellende regelgeving. De ChristenUnie wil graag meer ruimte voor de samenleving om er juist wél voor elkaar te kunnen zijn.

Veenhuizen

ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers pleitte herhaaldelijk voor het openhouden van de gevangenissen in Veenhuizen. Een meerderheid in de Tweede Kamer besloot dat de gevangenissen in Veenhuizen deze kabinetsperiode open blijven, maar wat er daarna mee gebeurt, is nog onduidelijk. De ChristenUnie is niet overtuigd van de noodzaak van sluiting en vindt bovendien dat snijden in de werkgelegenheid in Drenthe heel onverstandig is.

Op een andere plek in Veenhuizen bezoekt de ChristenUnie-leider de kledingbank die zorgt voor kleding voor vluchtelingen die de gemeente opvangt.

Langelo

De ChristenUnie-fractie in de Tweede Kamer vraagt voortdurend aandacht voor de gevolgen van gaswinning in de noordelijke provincies. In Langelo pleit Segers ervoor het risico op aardbevingen niet van Groningen naar Drenthe te verplaatsen. Het belang van bewoners moet vooropstaan. Dat is nu niet het geval: ze worden niet adequaat geïnformeerd en de bezwaren van gedupeerden met een beschadigd huis zijn niet goed onderzocht. Segers gaat in gesprek met Drentenaren die zelf te maken hebben met schade door de gasopslag en de vertegenwoordigers van deze bewoners in de gesprekken met onder meer de NAM en Hans Alders (Nationaal Coördinator Groningen).

Aansluitend is er een ontmoeting met Drentse ChristenUnie-bestuurders en leden in Beilen. Daar wordt ook de provinciale ICU-prijs (I see you) aan een maatschappelijke organisatie.

Provincietour

Na Groningen, Friesland, Utrecht, Gelderland, Zeeland en Noord-Holland is Drenthe de zevende ‘halte’ van de Provincietour die ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers aflegt. Tijdens de Provincietour bezoekt hij de twaalf provincies voor ontmoetingen in de provincie waarbij voor de inwoners van de provincie urgente onderwerpen centraal staan. De ChristenUnie-voorman wil met deze provincietour zijn betrokkenheid bij de provincies kracht bijzetten en de contacten met lokale politici versterken.

Labels
Gert-Jan Segers

« Terug

Reacties op 'Gert-Jan Segers ‘on tour’ in Drenthe'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > mei

Geen berichten gevonden