‘Er waait een andere wind in Nederland’

20080213_rouvoet_emmenvrijdag 15 februari 2008 13:37

Minister en vice-premier André Rouvoet(Jeugd en Gezin) van de ChristenUnie liet dinsdagavond (12 februari) voor een overvolle zaal van de baptisten gemeente De Bron in Emmen zijn licht schijnen over de vraag of geloof en politiek wel verenigbaar zijn. Rouvoet citeerde Mahatma Gandhi Wie geloof en politiek wil scheiden heeft van beiden niets begrepen”.

Er is “ iets” aan het veranderen in het land, vindt minister André Rouvoet(ChristenUnie). Hij liet een volle zaal van de baptisten gemeente in Emmen weten dat de omwenteling niet alleen de verdienste van de christelijke politici is, maar dat er onmiskenbaar het afgelopen jaar een andere wind is gaan waaien over Nederland.

Christelijke politiek
“De alles-moet-kunnen maatschappij is voorbij, de weg van de individualisering is doodlopend gebleken. We zijn verder, de wal heeft het schip gekeerd. Tolerantie, geen onverschilligheid, maar respect voor elkaars mening en voor de vrijheid van godsdienst winnen terrein”. Niet dat Rouvoet daarmee kritische vragen had beantwoord uit zijn eigen partij, zoals hoever kun je gaan als christelijke politicus met het sluiten van compromissen. “Dat is soms lastig, moeilijk, doet ook pijn, maar als zo’n compromis een stap is in de goede richting is, kleiner dan je zou willen, maar toch winst, dan kan ik daarmee leven”. Het gaat Rouvoet niet om de politieke macht zelf, maar om die macht dienstbaar te maken aan gerechtigheid. “Dat is mijn drijfveer. Het kwaad zit niet in geld of macht, maar in wat je ermee doet”. Rouvoet nam alle tijd voor het beantwoorden van vele vragen uit de zaal.Een van de belangstellenden draaide de zaak om. “Kan een christen ook op een partij stemmen die niet christelijk heet, maar wel christelijk doet?”Er is geen partij te vinden waar iemand voor 100% procent mee eens is, antwoordde minister diplomatiek. En: “Ik kan wel zeggen, dat ik het met mijn partijprogram 100% eens ben, maar dat heb ik dan ook zelf geschreven”.

(Bron: Dagblad van het Noorden / Marscha van Noesel - 13 februari 2008)

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari