Aris Leijendekker nieuw raadslid in Heerenveen

Heereveen_exraadslid_jan_boven_webmaandag 17 maart 2008 09:14

Per 1 mei wordt Aris Leijendekker uit Tjalleberd raadslid voor de ChristenUnie in Heerenveen. Hij volgt Jan Boven op die op dezelfde datum zijn raadslidmaatschap beëindigt. De ChristenUnie heeft sinds de raadsverkiezingen in 2006 twee zetels in de gemeenteraad van Heerenveen. Boven had twee jaar geleden al willen vertrekken, maar bleef zitten zolang er nog geen invulling van de tweede zetel was. Nu opvolger Leijendekker er is, maakt hij graag plaats.

Tryntsje Dijkstra volgde Jan Boven in 2006 op als fractievoorzitter en kijkt in dankbaarheid terug op de goede samenwerking. "Jan heeft mij en anderen binnen de fractie de ruimte gegeven. We konden profiteren van zijn ervaring. Dat waardeer ik zeer in hem", zegt Dijkstra.
Jan Boven begon zijn politieke werk in Heerenveen als lid van de commissie ROM (Ruimtelijke Ordening en Milieu). In 2002 volgde hij Tineke Huizinga op als raadslid. Boven blijft de fractie ondersteunen als lid van de steunfractie.

Aris Leijendekker is 43 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen. Hij werkt als bedrijfsmanager voor Caparis in Drachten. Deze geboren Heerenvener draait al enkele jaren mee als lid van de steunfractie.


(Op de foto: Jan Boven)

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari