'Tarotkaarten horen op paranormale beurs, niet bij lokale overheid'

Tarotkaarten_610x192maandag 21 april 2008 15:25

Waarzeggerij, handlezen, astrologie, tarotkaarten en stenenleggen zijn geen vormen van 'welzijnswerk' die door de lokale overheid gesubsidieerd moeten worden. Dat vindt de eenmansfractie van de ChristenUnie in Amstelveen. Raadslid Jacqueline Koops protesteert tegen de onlangs gehouden spirituele dag 'Tussen hemel en aarde' die door de gemeentelijke welzijnsinstelling Cardanus is gehouden. Het raadslid heeft schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur gesteld.

"Dit zijn activiteiten die normaliter worden aangeboden op een paranormale beurs, niet activiteiten die moeten worden aangeboden door een gemeentelijke organisatie met behulp van gemeenschapsgeld en -bezittingen", verklaarde het raadslid maandag tegenover het Amstelveens Nieuwsblad. Koops vindt het ongepast dat een welzijnsorganisatie zich met gemeenschapsgeld inzet om deze vormen van spiritualiteit onder de bevolking te promoten.

Op de spirituele dag 'Tussen hemel en aarde' konden burgers op 30 maart kennismaken met handlezen, astrologie of tarotkaarten. Zogenaamde 'professionals' zouden bezoekers informatie geven en ervaring laten doen met de 'talloze mogelijkheden die er zijn voor uw welbevinden'. In het verlengde van deze 'informatie-, doe- en ervaringsbeurs' organiseerde de gemeentelijke welzijnsinstantie een vervolgcursus Tarotkaarten lezen op 15 april.

Lees hier het persbericht van ChristenUnie Amstelveen en ook de schriftelijke vragen aan het college van b en w.

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari