Noordoostpolder stemt in met watervilla's ChristenUnie

ophetwaterwonen03-06-2008 13:28 03-06-2008 13:28

De gemeenteraad van de Noordoostpolder heeft afgelopen donderdag unaniem ingestemd met het initiatiefvoorstel van de ChristenUnie-SGP ‘Op het Water Wonen in Emmeloord'. De aanleiding voor het initiatiefvoorstel was het imago van de Noordoostpolder te verbeteren door het woningaanbod te verbijzonderen en de waterberging ten noorden van Emmelhage te verbeteren zodat deze grond geschikt blijft voor akkerbouw.

De ChristenUnie/SGP stelde daarom voor om het gedeelte waterwonen van het bestemmingsplan Emmelhage te wijzigen. Dit gebied wordt als waterplas of klein meer ingericht voor drijvende woningen, paalwoningen en eventueel nog meer alternatieve woonvormen. Zo wordt het een bijzonder deel van Emmelhage. Er ontstaan mogelijkheden voor nieuwe en aantrekkelijke woonvormen en wordt een gebied van ca. 8 ha. ingericht als waterberging die bestemd is voor het hoofdwatersysteem van de Noordoostpolder.

De gemeenteraad heeft het college opgedragen om het voorstel van de ChristenUnie-SGP nader uit te werken, overleg te plegen met het waterschap over het te behalen synergievoordeel en een voorstel aan de gemeenteraad te doen om het bestemmingsplan 2004 voor Emmelhage deelgebied Waterwonen te wijzigen.


« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari