‘Vaderverlof via ouderschapsverlof'

Cynthia Ortega_Ruben Timman_topdonderdag 19 juni 2008 17:22

Maak vaderverlof mogelijk door meer flexibiliteit in te bouwen in de opname van het ouderschapsverlof. Dat is de reactie van de ChristenUnie op het initiatiefwetsvoorstel van GroenLinks. De ChristenUnie is er voorstander van om vaders de kans te geven verlofdagen op te nemen na de geboorte van hun kind. Maar dit kan ook gerealiseerd worden binnen bestaande verlofregelingen, aldus woordvoerder Cynthia Ortega.

De ChristenUnie er geen voorstander van om de rekening voor het vaderverlof bij de werkgever neer te leggen. "Met name voor het MKB is dit een zware last", zegt Ortega.
Het huidige ouderschapsverlof zal in deze kabinetsperiode verlengd worden van 13 naar 26 weken. Dit biedt ook de mogelijkheid om de opname van het verlof te flexibiliseren. Vaders kunnen bijvoorbeeld straks maximaal tien dagen van het ouderschapsverlof 'reserveren' voor de kraamtijd. Het restant aan verlof kunnen ze eventueel later opnemen. De opname van ouderschapsverlof voor vaders in de kraamtijd moet een optie zijn, geen plicht, aldus de ChristenUnie. Ook het aantal dagen kan eventueel worden ingekort. De partij roept het kabinet op om te onderzoeken op welke wijze opname van het ouderschapsverlof kan worden ondersteund.

Met dit voorstel hoopt de ChristenUnie ook tegemoet te komen aan de bezwaren die bij werkgevers leven rondom het vaderverlof.

 

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari