Tweede Kamer steunt 'uitstapprogramma' prostituee

Themafoto prostitutie Wallen Amsterdamdinsdag 04 november 2008 16:44

In het debat over de Justitiebegroting heeft Kamerlid Ed Anker een meerderheid achter zijn amendement geschaard. Het amendement regelt dat uitstapprogramma's voor prositituees integraal onderdeel worden van het prostitutiebeleid. ,,Als een vrouw uit deze branche wil stappen, moet de overheid daar alle kansen voor bieden,'' zegt Ed Anker.

De ChristenUnie bepleit dat voor prostituees de mogelijkheid van uitstappen moet worden geboden. Als ze er uit willen, moet de overheid daar alle kansen voor bieden. Voorgaande kabinetten hebben niets gedaan om prostituees die vastzaten in de sector daar uit te helpen, vanuit een dogmatisch idealisme dat prostitutie 'gewoon moest kunnen'. De prostituees plukken daar nu de wrange vruchten van. Gelukkig wil dit kabinet het roer omgooien. Die uitstapprogramma's moeten wat de ChristenUnie betreft integraal onderdeel worden van het prostitutiebeleid.

Het coalitieakkoord beloofde hulp aan prostituees die willen stoppen met hun mensonterende werk. Dat betekent dat vrouwen die uit de branche willen stappen, extra aandacht, bescherming en nazorg krijgen. De ChristenUnie bestemde hiervoor 15 miljoen in het Voorjaarsoverleg. ,,Deze branche wordt nog steeds gekenmerkt -ondanks de opheffing van het bordeelverbod- als een broeinest van zwartwerken en door vrouwenhandel, witwassen en andere vormen van illegaliteit en criminaliteit," aldus Ed Anker.

 

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari