Extra 350.000 euro voor VBOK

dinsdag 04 november 2008 17:51

Het VBOK-huis in Gouda vervult een belangrijke rol in de opvang en hulpverlening van tienermoeders. De financiering van deze opvang wordt in de bestaande kaders binnen de WMO niet gegarandeerd, terwijl het wenselijk is dat het VBOK-huis in Gouda in stand blijft. Dat zegt Kamerlid Esmé Wiegman tijdens de begrotingsbehandeling VWS.

Er is behoefte aan een bredere richtlijn, dan enkel in en om de abortusklinieken. In het coalitieakkoord wordt gesproken over 'ondersteuning van initiatieven gericht op opvang van ongewenst zwangere tieners'. Een doelgroep die lastig op gemeentelijk niveau via de reguliere opvang te ‘vangen' en te financieren is. Daarom stelt de ChristenUnie via een amendement voor om, vergelijkbaar met hoe de bijzondere opvang Asja in Friesland gefinancierd is, de tienermoederopvang in Gouda structureel te financieren, omdat dit huis een belangrijke rol vervult in de opvang en hulpverlening aan tienermoeders. Wiegman vraagt de staatssecretaris met een voorstel te komen om specifieke vormen van opvang beter te kunnen ondersteunen. ,,Verdeling van subsidies via de WMO is te grof en te weinig doelgericht,'' aldus Esmé Wiegman.

De ChristenUnie vraagt middels een amendement 'vanaf 2009 jaarlijks € 350.000,- extra toe te voegen aan de specifieke uitkering vrouwenopvang van de gemeente Gouda, te besteden aan het VBOK-huis te Gouda voor de opvang en hulpverlening van zwangere tieners en tienermoeders.'

 

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari