Opmerkelijke wethouderswissel in Katwijk

01-03-2004 20:39 01-03-2004 20:39

Oude en nieuwe wethouder gemeente Katwijk

Door: Marcel Haasnoot

De in eind oktober gefuseerde ChristenUnie Katwijk-Rijnsburg-Valkenburg begon wel heel bijzonder. Binnen een maand na oprichting kondigde de Katwijkse wethouder Jan Post aan dat hij wilde stoppen om zodoende meer tijd te hebben voor zijn gezin. In de drie huidige gemeenten heeft de ChristenUnie 2 wethouders en 9 raadsleden. In november 2005 zal een nieuwe gemeenteraad worden gekozen, waarbij bij gelijkblijvende stemverhoudingen er mogelijk 1 wethouder en 6 raadsleden over blijven.

Vooruitlopend op de fusie en gezien de kwaliteiten van de wethouder in Rijnsburg, Gerard Mostert, ging de voorkeur naar hem uit. Een wethouder moet normaal gesproken binnen een jaar in de gemeente wonen. Omdat de gemeente fuseert verleende de Katwijkse raad dispensatie voor deze eis. In Rijnsburg zal Jaap de Mooij, de alom gerespecteerde fractievoorzitter, de functie van wethouder op zich nemen voor de laatste twee jaar van Rijnsburg als zelfstandige gemeente.

Dankbaar is de ChristenUnie aan de Here vanwege de invulling, en ook vanwege de snelheid waarmee de opvolging geregeld was. Donderdagavond maakte Jan het bekend, en na drie dagen en een rustdag was het op maandagavond rond. Allen worden beëdigd op 4 maart jl.

Foto: links oud-wethouder Jan Post, rechts nieuwe wethouder Gerard Mostert


« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari