Waarschijnlijk ruimte voor migrantenkerken

07-07-2004 10:18 07-07-2004 10:18

Bron: Reformatorisch Dagblad

AMSTERDAM - De elf migrantenkerken in Amsterdam-Zuidoost die sinds zondag niet langer over een gebouw beschikken, kunnen komende zondag als het goed is alle samenkomen. „Heel het ambtelijk apparaat is op zoek naar ruimte”, aldus fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amsterdam-Zuidoost Yvette Lont-Eerse dinsdag.

Toch hebben de kerken de ontstane situatie voor een deel aan zichzelf te wijten, stelt Lont. „Het CREA-gebouw, waarin zij tot nu toe samenkwamen, had langer dan een jaar leeggestaan. Vervolgens heeft de meneer van de Pentecostal Revival Church het pand gekraakt, waarna hij het onderverhuurde aan tien andere kerken - terwijl hij wist dat het allemaal slechts tijdelijk was. Daar ligt dus het probleem, waar ik als volksvertegenwoordiger ook tegen aanloop. Want nu staat er niet één, maar staan er elf kerken op straat.” In overleg met de stadsdeelvoorzitter is, zegt Lont, besloten deze kerken voorlopig vervangende ruimte aan te bieden. „Ik hoop dat zij er dan met elkaar uit zullen komen wie waar samenkomt.” Inmiddels is „heel het ambtelijke apparaat op zoek naar ruimte”, aldus de fractievoorzitter.

Mocht de ruimte gevonden worden, dan zal de voor zondag aangekondigde gebedswandeling in Amsterdam-Zuidoost niet doorgaan, zo bevestigde ds. Hans Eschbach, voorzitter van stichting De Bijlmerkerk, vanmorgen desgevraagd.

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari